Mitä frisbeegolf on?

Frisbeegolf on jatkuvasti suosiotaan kasvattava urheilulaji, joka sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfia harrastetaan eri pituisilla frisbeegolfradoilla, joita Suomessa on jo yli 400 – ratojen käyttö on suurimmaksi osaksi ilmaista. Lajia voi harrastaa leppoisasti kaveriporukassa, perheen kanssa heitellen ja lisäksi kilpailutoimintaan osallistumalla jopa kansainvälisellä tasolla. Laji on helppo oppia, mutta vaikea hallita – osaksi siksi laji onkin niin koukuttavaa.

Frisbeegolfia pelataan frisbeekiekoilla, ja tarkoitus on saada peliväline mahdollisimman vähillä heitoilla lähtöpaikalta maalikoriin. Frisbeegolfissa väylien pituudet vaihtelevat 50 metristä aina yli 250 metriin. Ihannetulokset (par) vaihtelevat väylän pituuden mukaan. Frisbeegolf on yksilölaji, mutta sitä pelataan useimmiten 3-5 hengen ryhmissä.

 

Frisbeegolfin säännöt lyhyesti

1. Tarkoituksena on saada frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin. 2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Pelaaja heittää niin monta kertaa, kunnes frisbee on maalikorissa. 3. Frisbeen irrottua kädestä, heiton saa astua yli. 10 metriä tai lähempää suoritettu heitto on putti. Sitä ei saa astua yli. 4. Väylä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa. 5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.

Frisbeegolfin täydellisen sääntökirjan voit tulostaa Suomen frisbeegolfliiton sivuilta.

 

Lisää tietoa frisbeegolfista:

www.fgr.fi

www.frisbeegolfliitto.fi